OVER

DE WERF: GEBOUWD OP DE TOEKOMST

Aan de Sluisdijk in Joure, waar vroeger zorgcentrum Vegelinshof stond, vindt u woon-zorgcomplex De Werf.  De Werf is iniatief en eigendom van Zorggroep Hof en Hiem en biedt ruimte aan zeventien appartementen, twee verpleeghuiswoningen, een wijkcentrum en een breed scala aan zorgverleners.

Waarom De Werf?

Mensen worden steeds ouder, hebben complexere zorg nodig en blijven langer thuis wonen. Deze ontwikkelingen vragen om gespecialiseerde zorg, dichtbij huis. Vanuit dat oogpunt hebben verschillende zorgverleners in de omgeving van Joure hun krachten gebundeld en zo zijn twaalf jaar geleden de eerste plannen voor De Werf ontstaan. Zorggroep Hof en Hiem maakt het mogelijk om de plannen daadwerkelijk te realiseren.

Waar komt de naam vandaan?

Om de naam De Werf te verklaren nemen we een duik in de geschiedenis van Joure. Op de plek waar het nieuwe woon-zorgcomplex gebouwd wordt, stonden jaren geleden scheepswerven. De straatnamen in de buurt herinneren nog aan die tijd: Aukebaes, Hettebaes, Ealtsjebaes (eigenaren van scheepswerven). Daarnaast staat een werf symbool voor samenwerken, vakmanschap en een plek waar mensen samenkomen. Een parallel tussen de werf van vroeger en het nieuwe woon-zorgcomplex is daarmee gemakkelijk getrokken.

Zorgverleners
  • Zorggroep Hof en Hiem
  • Maatschap Jouster Huisartsen
  • BENU Apotheek
  • Ziekenhuis Tjongerschans
  • Fysio-Actief
  • Hof en Hiem Thuiszorg
  • Oefentherapie Cesar
  • Diëtistenpraktijk Hester Visser

Meer weten over deze verschillende zorgverleners? Kijk dan eens op de zorg pagina.

Appartementencomplex

In de zeventien luxe appartementen voor senioren is het heerlijk wonen. De Werf is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Joure, waardoor voorzieningen zoals winkels en supermarkten in de buurt zijn. Het fijne van wonen in De Werf is dat de zorg dichtbij is op het moment dat u dat nodig heeft. Meer weten over wonen in De Werf? Neemt u dan eens een kijkje op de wonen pagina.

Wijkcentrum

In het wijkcentrum van De Werf kunnen bewoners van het appartementencomplex en omwonenden van De Werf elkaar ontmoeten. Een aantal keren per maand worden er gezellige activiteiten georganiseerd zoals themamaaltijden. Ook kunt u bijvoorbeeld lekker bijkletsen met de buurtbewoners tijdens een van de koffieochtenden. Bent u zelfstandig en vindt u het leuk om te ondersteunen in het wijkcentrum? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. Wilt u meer informatie over het wijkcentrum, vrijwilligerswerk of heeft u suggesties voor activiteiten? Dan kunt u contact opnemen met de receptie van Vegelin State via 0513-412569.

Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen De Werf biedt, op loopafstand van het centrum van Joure, een veilig thuis voor ouderen met dementie. De twee woningen bestaan elk uit acht appartementen met een eigen centrale woonkamer. De gespecialiseerde woonbegeleiders ondersteunen zoveel mogelijk in zelf- en samenredzaamheid van de senioren. Meer weten over kleinschalig wonen? Lees meer op de wonen pagina.